Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a refuzat luni o solicitare a procurorilor DIICOT care viza dezbaterile din cadrul Comisiei de buget finate la legea pietei de capital. Procurorii au solicitat informatii suplimentare legate de dezbaterea la comisia de specialitate a legii pietii de capital din 2004.
In solicitarea DIICOT se arata ca unele amendamente elaborate in Comisia de buget finante la vremea respectiva, ar putea fi in favoarea unor grupuri de interese.
Membrii Biroului Permanent au refuzat solicitarea procurorilor, motivand ca aceasta trebuie semnata si de Procurorul general.
Presedintele Comisiei de buget finante, Aurel Gubandru, a primit o solicitare din partea DIICOT prin care este anuntat ca procurorii cerceteaza modul, conditiile si imprejurarile in care au fost aduse amendamente si modificari la legea pietei de capital din 2004.
Procurorul sef Codrut Olaru, cel care semneaza solicitarea, precizeaza ca “exista suspiciunea ca unele din aceste modificari au fost efectuate in favoarea unor grupuri de interese”.
Astfel, DIICOT solicita sa ii fie puse la dispozitie date si informatii privind discutiile din cadrul Comisiei de buget finante precum si identitatea persoanelor prezente la discutii in calitate de membri ai CNVM in perioada 22-23 iunie 2004.
Presedintele Comisie buget-finante a transmis solicitarea DIICOT catre Biroul Permanet al Camerei care, in urma discutiilor, a respins-o. Secretarul Biroului Permanent, Ioan Muntenu, a declarat la finalul sedintei, ca o astfel de solicitare trebuie semnata si de procurorul general.
Potrivit lui Munteanu, conducerea Camerei va retrimite solicitarea inapoi la DIICOT si totodata si procurorului general.
Munteanu a mai explicat ca in 2004 nu exista actualul sistem de inregistrare a sedintelor de comisii, iar secretarii