Consiliul National al Audiovizualului a trimis luni o scrisoare posturilor publice de radio si televiziune prin care le cere acestora sa precizeze ce emisiuni despre referendum au programate in perioada campaniei. In solicitarea CNA se face referinta la misiunea pe care o au posturile publice de radio si televiziune.
In scrisoare se mai aminteste faptul ca in 25 noiembrie CNA a dat o decizie prin care este reglementata campania pentru referedumul pe audio-vizual.
La rindul sau, Alexandru Sassu, a trimis CNA o scrisoare in care solicita lamurirea unor „aspecte tehnice” legate de referendum si alegerile europarlamentare”, cum ar fi difuzarea spoturilor publicitare.
„ Avind in vedere iminenta desfasurare a unui referendum concomitent cu alegerile europarlamentare, va solicit clarificarea unor aspecte legate de decizia CNA din 25 noiembrie”, isi incepe Sassu scrisoarea, in care nu mai invoca necesitatea existentei Comisiei pentru timpii de antena.
Potrivit unor informatii din CNA aceasta a doua scrisoare se refera la o serie de detalii tehnice, lipsite de semnificatie. Si Radioul public a simtit nevoia unor clarificari, motiv pentru care a trimis o scrisoare CNA-ului, in care solicita lamuriri despre campania pentru europarlamentare.
Gelu Trandafir, membru CNA:"TVR si SRR practica cenzura fata de referendum"
”Televiziunea si radioul public se situeaza clar de partea celor care boicoteaza refendumul, boicot dorit de anumite forte politice.TVR si SRR au esuat in a-si indeplini misiunea publica asumata, in schimb, de citeva posturi comerciale, care au organizat dezbateri pe tema referendumului.
Este o stare de cenzura fata de acest referendum, iar TVR si SRR procedeaza ilegal pentru ca ele au o misiune publica. Ele nu-si respcta propria lege de functionare sub diferite pretexte”.
Ad