La Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", Sectia pentru copii si tineret, s-a lansat, vineri, cel de-al 14-lea volum al poetului Aurel M. Buricea, "Vama din rod". Cartea, tiparita la propria editura, "Danubiu", cuprinde 64 de sonete. Profesoara Maria Cogalniceanu a apreciat ca autorul e un pasionat sonetist, iubeste poezia cu forma fixa si a evidentiat temele majore din acest volum: zidirea, conditia artistului izolat, indiferenta lumii si, drept consecinta, inchiderea eului in taceri si mistere. Apoi au fost comentate si descifrate alte creatii din volum, prezentarea incheindu-se cu poezia "Verde cerc de ulm", aflata si pe coperta. In final, profesoara Maria Cogalniceanu a spus ca opera lui Aurel M. Buricea sintetizeaza la modul liric ideile cardinale, are un caracter reflexiv si nu-i lipsesc versurile cu greutate de aforism.
In final, autorul a marturisit ca poeziile au fost scrise intr-un timp foarte scurt si ca tot volumul a fost gindit unitar. "Am dorit sa descopar cita parte de divinitate si cita parte de pacatos am in mine. Am incercat sa gasesc in mediul inconjurator semne ale creatiei divine si sa vad daca ele coincid cu noi. Am ales titlul “Vama din rod” pentru ca si noi sintem o vama in care timpul se opreste o perioada si dupa aceea trecem in altceva. Dupa viata noastra sint convins ca exista o alta viata, exista un alt mod de a privi lumea. Noi traim in trei dimensiuni, iar Dumnezeu traieste in n dimensiuni in care noi nu patrundem pentru ca nu avem aceasta forta de cunoastere".
La Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", Sectia pentru copii si tineret, s-a lansat, vineri, cel de-al 14-lea volum al poetului Aurel M. Buricea, "Vama din rod". Cartea, tiparita la propria editura, "Danubiu", cuprinde 64 de sonete. Profesoara Maria Cogalniceanu a apreciat ca autorul e un pasionat sonetist, iubeste poezia cu forma fixa si a evidentiat temele maj