Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a retras autorizaţia de funcţionare unui număr de 45 de agenţi, chiar la solicitarea ING Până în prezent, arbitrul pensiilor a dat
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a retras autorizaţia de funcţionare unui număr de 45 de agenţi, chiar la solicitarea ING
Până în prezent, arbitrul pensiilor a dat prima sancţiune de împiedicare a falsurilor şi dublării de semnături, prin retragerea autorizaţiei de funcţionare unor agenţi de marketing care au falsificat formularele de aderare ale unor participanţi. În acest sens, Comisia a elaborat şi norma de validare la fiecare lună, începând cu 15 noiembrie.
Companiile au posibilitatea, prin softurile proprii, să identifice dublele semnături şi să elimine din sistem formularele incomplete sau incorecte.
"Deşi avem peste 43.000 de agenţi de marketing autorizaţi, reuşim să îi găsim pe cei care încearcă să facă falsuri şi ne aşteptăm să fie şi ceva probleme cu agenţii, din experienţa internaţională", ne-a declarat Radu Vasilescu, director general ING Fond de Pensii.
Compania a reclamat aceste cazuri la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), instituţie care nu are altfel posibilitatea de a retrage aceste autorizaţii, decât în momentul validării şi raportării de la toate societăţile de pe piaţa pensiilor.
"Participanţii nu au avut de suferit datorită dublării sau greşelilor agenţilor, pentru că au fost sunaţi şi lămuriţi unde vor rămâne", a mai adăugat Vasilescu.
Dubla semnătură (adică completarea unor formulare de adeziune cu agenţi diferiţi, fie de la aceeaşi companie, fie de la societăţi diferite) apare şi la alte companii, care fie nu au raportat, fie nu au posibilitatea să identifice problema. Deocamdată, arbitrul pensiilor a semnalat doar 2% din adeziuni ca fiind cu dublă semnătură. @N_