Din dieta noastră zilnică nu trebuie să lipsească afinele, avocado, scorţişoara sau usturoiul Nutriţioniştii din toată lumea au ajuns la o concluzie comună: bolile sunt adeseori
Din dieta noastră zilnică nu trebuie să lipsească afinele, avocado, scorţişoara sau usturoiul
Nutriţioniştii din toată lumea au ajuns la o concluzie comună: bolile sunt adeseori rezultatul unui mare număr de erori alimentare pe care le facem. Ei ne recomandă o alimentaţie bogată în fructe şi legume, care include de la banalul usturoi la avocado, alge sau broccoli.
Bogăţia nutritivă a vegetalelor pe care le consumăm restabileşte echilibrul chimic al organismului şi stimulează funcţiile diferitelor organe.
În alimentele pe care le consumăm se ascunde o adevărată farmacopee naturală. Cu ajutorul lor putem să prevenim cancerul, diabetul, ateroscleroza şi numeroase boli infecţioase, consolidând mecanismele de apărare a organismului nostru. Dar, dacă mâncăm la întâmplare, vigoarea noastră scade.
Ajungem să comitem greşeli de alimentaţie greu de suportant pentru propriul nostru corp", ne-a spus fitonutriţionist Eric Favre, consilier pentru probleme de nutriţie pentru sportivi de performanţă şi personalităţi din show-business.
Zece fructe şi legume ar trebui să fie prezente mereu în farfuria noastră dacă vrem să ne menţinem sănătoşi şi mereu în formă.
1 Avocado - un fruct cu efecte protectoare asupra inimii şi furnizor de colesterol bun. Deliciosul fruct asigură consumatorului şi o rezervă de vitamine E, B6, C, producătoare de anticorpi şi antioxidanţi.
2 Afinele sunt tonice, astringente şi reglează funcţiile intestinale. Foarte bogate în fibre, ele conţin, în cantităţi apreciabile, vitaminele B1 şi C, săruri minerale, în special potasiu, stimulând rezistenţa organismului la efort.
3 Broccoli conţine vitamina C, sulf, m