Numărul focarelor de rabie din judeţul Suceava a ajuns la 14, iar autorităţile sunt în alertă În judeţul Suceava medicii veterinari au confirmat al 14-lea caz de turbare la animale din
Numărul focarelor de rabie din judeţul Suceava a ajuns la 14, iar autorităţile sunt în alertă
În judeţul Suceava medicii veterinari au confirmat al 14-lea caz de turbare la animale din acest an. Populaţia din zonele unde s-au înregistrat aceste focare de rabie a intrat în alertă, iar autorităţile caută soluţii pentru a stopa acest fenomen.
Acţiunea de împuşcare a vulpilor nu se anunţă prea simplă. Nicolae Goicea, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Suceava, a precizat că în judeţ există în acest moment peste 1.950 de vulpi, în timp ce efectivele normale din această specie nu ar trebui să depăşească 500.
"Toţi câinii fără stăpân vor fi împuşcaţi"
Ultimul caz de turbare s-a înregistrat acum două zile, ridicând la 14 numărul focarelor de rabie înregistrate în judeţul Suceava de la începutul anului. Îngrijorător este că ultimele 12 situaţii s-au consemnat într-un interval foarte scurt: două luni şi jumătate.
În urma acestor evenimente, în municipiul Vatra Dornei şi localităţile aflate pe o rază de 30 de km a fost impusă carantină. "Toţi câinii fără stăpân din această zonă vor fi împuşcaţi, iar animalele din gospodării vor fi vaccinate antirabic", a declarat Petrea Dulgheru, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Suceava.
Din cauza acestei creşteri alarmante a focarelor de rabie, autorităţile sanitar-veterinare sucevene au luat decizia de a-i stimula financiar pe vânători în acţiunea de împuşcare a vulpilor. Pentru a încuraja acţiunea de împuşcare a vulpilor, conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare Suceava a promis că vânătorii vor fi recompensaţi. Fiecare exemplar împuşcat le va aduce vânătorilor câte 50 de