In acest an scolar, directorii unitatilor de invatamint s-au convins de faptul ca brailenii sint tot mai interesati sa-si termine liceul si sa ia bacalaureatul. La frecventa redusa elevii invata mai putin de jumatate din timpul pe care il aloca invatatului cei de la zi. Au o saptamina de consultatii, o saptamina de evaluari si o saptamina pauza si dupa aceea programul se reia. Din cele 35 de saptamini dintr-un an de scoala ei invata 15. Pentru ciclul inferior al liceului se invata cinci semestre, iar pentru cel superior alte cinci semestre.
Unul dintre putinele grupuri scolare care aveau aprobate in planul de scolarizare clase cu frecventa redusa este si Grupul Scolar "Nenitescu". Directorul Mircea Manu a spus ca anul acesta au avut mult mai multi solicitanti decit se asteptau. Admiterea, pina acum, se facea pe baza de dosar. De obicei erau admisi toti cei inscrisi. Anul acesta unii au avut surpriza sa nu fie admisi daca au avut o medie de absolvire mai mica de 7.00. "Anul acesta avem opt clase de-a XI-a la frecventa redusa. Avem si clase de-a IX-a in acest sistem, si astea foarte solicitate. Afluenta a fost foarte mare. Am facut clase cu numarul maxim de elevi. Admiterea s-a facut dupa media de absolvire si a fost mare, peste 7.00. Au venit chiar si oameni in virsta, care au spus ca isi vor pierde slujbele daca nu-si continua studiile. Avem elevi care lucreaza in Jandarmerie, Armata, Politie, iar unii vin la noi nu numai sa-si termine liceul, ci neaparat sa ia si bacalaureatul", a explicat directorul Mircea Manu.
Datorita acestei avalnanse de cereri s-au mai infiintat asemenea clase la grupurile scolare "Istrati", "Brancoveanu" si la "Matei Basarab" din Maxineni.
Pentru ca in ultimii ani cererea la aceste clase a tot crescut, anul acesta si la "Brancoveanu" s-au infiintat trei clase de-a XI-a. "Au venit multi, pe unii chiar i-am refu