Antioxidantii din ciocolata neagra ajuta la prevenirea cancerului, bolilor de inima sau a degradarii dintilor, arata studiile cercetatorilor de la Institutului National de Sanatate Publica din Olanda, anunta Gandul. De asemenea, planta de cacao din care se face ciocolata are proprietatea de a suprima capacitatea organismului de a produce colesterol.
Cercetatorii de la Universitatea Cologne din Germania au demonstrat ca ciocolata neagra poate scadea tensiunea arteriala. Timp de doua saptamani, cercetatorii le-au dat unor voluntari sa manance 100 de grame de ciocolata pe zi.
Dupa acest timp, cei sase barbati si cele sapte femei aveau tensiunea arteriala mai scazuta cu cinci puncte pentru scala sistolica si cu doua puncte pentru scala diastolica. In paralel, un alt grup de voluntari a trebuit sa manance ciocolata alba. Acestia nu au inregistrat nicio schimbare la nivelul tensiunii.
O alta echipa de cercetatori ne spune ca drumul catre un zambet sanatos consta in spalarea dintilor intre mese, in folosirea atei dentare si in consumul cat mai mare de ciocolata.
Totodata, extractul de cacao continut in ciocolata este mult mai eficient decat pasta de dinti. Extractul sintetizat de cercetatori este o pulbere cristalina de culoare alba. Aceasta pulbere intareste smaltul dintilor si previne aparitia cariilor.
Insa, pe departe cel mai mare beneficiu pe care ni-l aduce ciocolata este prevenirea cancerului. Specialistii de la Universitatea Harvard din Marea Britanie s-au deplasat pana in Panama, unde au studiat obiceiurile indienilor de pe coasta. Triburile din aceasta zona au obiceiul stravechi de a bea cinci cani de ciocolata calda pe zi.
Cercetatorii au ajuns la uluitoarea concluzie ca populatia din aceasta zona este cu 630% mai protejata in fata cancerului decat restul oamenilor de pe glob.
Des