ACUZATII. Reprezentantii Electrolux au tinut secret continutul depozitului Mihai Bledea
Un depozit al Electrolux Romania, amplasat pe o strada marginasa din Satu Mare, in vecinatatea a zeci de case si a unei biserici, constituie o potentiala sursa de materie prima pentru bombe artizanale. Aici sunt depozitate sute de sticle si flacoane care contin substante chimice periculoase, necesare la realizarea de explozibili, precum si aproximativ 10 tone de deseuri galvanice tinute in saci sparti. In eventualitatea unui incendiu, biserica si sediul firmei din vecinatate pot sari in aer.
Depozitul apartine companiei Electrolux Romania, parte a grupului suedez Electrolux, liderul mondial in productia de electrocasnice. Printre zecile de substante chimice din depozit exista si azotat de amoniu care, amestecat cu motorina, produce AMFO, substanta exploziva folosita in exploatatiile miniere. Potrivit afirmatiilor sefului Garzii de Mediu, azotatul de amoniu nu figureaza in fisa de inventar intocmita la ultimul control pe care comisarii de mediu l-au efectuat la depozitul Electrolux. Inauntru se gasesc sute de flacoane si sticle cu compusi de zinc, nichel, crom, flacoane cu metanol si alcooli, majoritatea inflamabile, unele cu etichete de import Ungaria, iar altele cu antetul "Reactivul Bucuresti". Sefii Electrolux sustin ca vor neutraliza in curand toate substantele periculoase din depozit.
ACUZATII. Reprezentantii Electrolux au tinut secret continutul depozitului Mihai Bledea
Un depozit al Electrolux Romania, amplasat pe o strada marginasa din Satu Mare, in vecinatatea a zeci de case si a unei biserici, constituie o potentiala sursa de materie prima pentru bombe artizanale. Aici sunt depozitate sute de sticle si flacoane care contin substante chimice periculoase, neces