Peste citeva saptamini, la "Bella Italia" se va inaugura prima scoala nationala de gastronomie "Scoala Bella Italia - excelenta in domeniul ospitalitatii". Aceasta se va afla chiar la sediul pizzeriei "Bella Italia" care in aceste zile se extinde astfel incit sa se creeze spatiile necesare derularii activitatii de educatie in domeniul ospitalitatii. Organizatorii promit ca va fi o scoala de tinuta, care va impresiona atit prin luxul afisat, cit si prin tehnologia pusa la dispozitia cursantilor.
Vor exista sali de clasa pentru cursurile teoretice, secretariat, cancelarie, o crama unde elevii vor invata sa devina specialisti in vinuri de la maestrul somelier Ion Pusca de la Bucuresti, la mansarda se amenajeaza un spatiu pentru relaxare, discutii informale. Se vor pregati laboratoare speciale in care cursantii vor invata totul practic. Ca profesori vor fi adusi din tara si din strainatate maestri bucatari, patiseri, cofetari, manageri, care vor impartasi din experienta lor. Cursuri se deruleaza si acum la "Bella Italia", dar diplomele obtinute sint recunoscute numai in interiorul retelei de franciza. Cursanti sint viitorii angajati de la cea de-a opta franciza "Bella Italia" ce se va inaugura pe 15 noiembrie la Caransebes. Diplomele obtinute la scoala nationala de gastronomie vor fi avizate si de ministerul Educatiei si de cel al Muncii. Se vor pregati specialisti pentru meseriile: chelner, barman, bucatar-pizzar, patiser-cofetar, receptioner manager de restaurant sau hotel. "Se vor face si cursuri mai scurte de calificare in meseriile amintite, dar si cursuri de lunga durata, de doi ani, absolventii urmind sa fie specialisti de inalta clasa ce vor putea lucra in cele mai bune hoteluri si restaurante din Europa, nu numai in Romania. Vom face si cursuri intensive pentru perfectionarea unui personal deja angajat, si cursuri periodice, de o saptamina pentru perf