De la 1 octombrie gazele s-au scumpit cu 3,7%. Pentru ca cetatenii sa poata face fata tarifelor tot mai ridicate, au aparut o mai mare varietate de modalitati de plata si o diversitate de instalatii menite sa asigure confort si eficienta in utilizarea gazului ca mijloc de incalzire a locuintei.
Intrebarilor legate de acest subiect ne-au raspuns cei din conducerea Distrigaz Sud.
Ana Maria Popa, Bucuresti:
Am aflat ca de la 1 octombrie pretul gazelor a crescut. Sunt pensionara, locuiesc la casa si ma tem ca pe parcursul iernii nu voi putea achita factura la gaze. Se poate obtine o esalonare a platii?
» In cazuri sensibile, Distrigaz Sud accepta reesalonarea platilor. Solicitarea se face in scris, iar angajamentul care se va incheia va fi semnat de ambele parti.
Varia Marinescu, Bucuresti:
Cand o persoana intarzie cu depunerea la primarie a cererii pentru ajutorul de incalzire, pierde acest ajutor pe luna pentru care nu a depus cerere?
» Aceasta intarziere nu atrage dupa sine pierderea ajutorului de incalzire. Suma respectiva va fi trimisa luna urmaroare, ca "ajutor suplimentar", de catre primaria de sector la care s-a depus cererea.
Nicu Iordache, Bucuresti:
Locuiesc la bloc si ma intereseaza contorizarea individuala a consumului de gaz. Cum se procedeaza?
» Depuneti o cerere la Distrigaz Sud, prin care solicitati acordul nostru pentru contorizarea individuala. Solicitantului ii revine obligatia de a contacta o firma autorizata ANRE, care va intocmi proiectul ce va fi avizat de Distrigaz Sud si pe baza caruia firma va executa instalatia. Receptia si punerea in functiune a contorului de gaze revin Distrigaz Sud.
Nicu Iordache, Bucuresti:
Este obligatorie contorizarea
individuala, la bloc?
» Separarea instalatiei si contorizarea individuala nu sunt ob