Specialiştii cred că dragostea pe net poate fi benefică sau nocivă, în funcţie de ce urmează acestei „întâlniri virtuale”. Dacă partenerii se vor găsi compatibili în urma unei întâlniri în „real life”, lucrurile nu vor putea să evolueze decât în sensul pozitiv. Dacă, însă, totul se limitează la o relaţie virtuală, efectul este nociv. Nu doar pentru faptul că persoana va suferi o dezamăgire, ci pentru că există posibilitatea să se retragă şi să trăiască într-o lume ireală şi ideală, cu o imagine eronată despre partenerul virtual.
„Poate părea o nebunie, dar mi s-a întâmplat“
„Mă aflam într-un Internet Café, în faţa unui calculator. De plictiseală, am început o discuţie cu cineva care era online pe Mirk, dar pe care nu-l cunoşteam. A urmat o invitaţie în oraş, apoi o alta. Am acceptat fără să mă gândesc prea mult. La a doua întâlnire a venit cu un imens buchet de trandafiri şi mi-a zis că este îndrăgostit. Fireşte că nu l-am crezut, dar m-am decis să-i urmăresc jocul. Peste doar o lună, mi se aprinseseră şi mie călcâiele. Peste două, ne-am logodit oficial, iar peste cinci, am făcut nuntă. De curând, a venit pe lume fetiţa noastră. „Este numai una dintre multele poveşti ale internauţilor, în care îşi împărtăşesc experienţele trăite sau mijlocite de mediul virtual.
Nu trebuie decât să străbaţi cu privirea o singură pagină de pe forumurile de discuţii şi realizezi că „dragostea prin internet” este unul dintre cele mai dezbătute subiecte. Aparent, e uşor şi la îndemâna oricui. E suficient să tastezi „întâlnire”, „dragoste”, „relaţii” sau „matrimoniale” iar Google îşi face singur treaba. Dacă eşti utilizator mai vechi, doar te loghezi; dacă este pentru prima dată când accesezi un astfel de site, trebuie mai întâi să devii membru şi să-ţi creezi un profil. Apoi alegi dintre membrii deja existenţi, introducând în câmpurile date calităţile pe care vrei să