O uşă exterioară de calitate trebuie să asigure şi izolarea termică şi fonică. Uşa unei case înseamnă atât un adaos funcţional, cât şi unul estetic. Ea trebuie să asigure intimitate O uşă exterioară de calitate trebuie să asigure şi izolarea termică şi fonică.
Uşa unei case înseamnă atât un adaos funcţional, cât şi unul estetic. Ea trebuie să asigure intimitate şi siguranţă căminului. Alegerea unei uşi potrivite nu este întotdeauna o sarcină uşoară, mai ales că oferta este foarte bogată.
Înainte de a vă cumpăra o uşă, trebuie să luaţi în calcul locul unde este amplasată locuinţa. "Majoritatea intrărilor prin efracţie în locuinţe se fac mai ales prin ruperea butucului sau extragerea miezului acestuia, tăierea şuruburilor sau a rozetelor exterioare", ne-a spus Iulian Datcu, reprezentantul unei firme de specialitate din Capitală.
După ruperea butucului, orice mecanism poate fi deschis uşor. Specialiştii recomandă uşile cu un grad mediu de securitate, adică cilindru antigăurire sau rozete de protecţie şi o yală suplimentară.
Protecţia trebuie să fie dublă dacă locuiţi la parter sau la etajele superioare cu acces de pe terase. Uşile din materiale din oţel sau aliaje de calitate superioară sunt preferate pentru că se taie sau se smulg mai greu. La instalare se recomandă umplerea tocurilor cu beton pentru a fi protejaţi în cazul unei tentative de efracţie cu ajutorul răngii.
Garanţie mai mare de 24 de luni
Pe lângă asigurarea împotriva intrărilor prin efracţie, o uşă exterioară de calitate trebuie să asigure izolarea termică şi fonică. Uşile de exterior pot fi metalice sau din lemn stratificat de diverse esenţe, impregnate cu răşini sintetice, protejate cu lacuri rezistente la umezeală, îngheţ şi radiaţie ultravioletă, precum şi adezivi speciali.
Atunci când achiziţionaţi o uşă trebuie să primiţi un certificat de provenienţă