Inspectorii CSM propun ca procurorul Doru Tulus sa fie evaluat profesional dupa o analiza care a stabilit ca modul in care el a cerut date legate despre dezbaterile din Senat pe ordonanta SIF, mai precis implicarea senatorului UDMR Verestoy Attila in stabilirea pragului maxim de detinere la SIF-uri de 1%, denota "necunoasterea" unor legi si ar fi putut produce temerea ca oamenii politici sunt urmariti.
Inspectia a fost realizata de aceeasi procurori Constanta Robu si Marin Lita, care au facut si „raportul Tulus”. Seful Sectiei a II a, Doru Tulus a declarat pentru HotNews.ro ca nimeni nu i-a cerut punctul de vedere, asa cum prevede procedura.
Inspectia judiciara a considerat ca aspectele semnalate in sesizarile facute de senatoarea PNL, Norica Nicolai si de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pun in discutie competenta profesionala a procurorului Tulus. Nota inspectiei va fi transmisa Comisiei de evaluare a activitatii procurorilor din DNA si Sectiei de procurori din CSM pentru „analiza si masuri”.
"Adresele emise de Doru Tulus, procurorul sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, denota necunoasterea dispozitiilor legale referitoare la organizarea si functionarea celor doua camere ale Parlamentului Romaniei si justifica reactia autorilor celor doua sesizari".
Constanta Robu a facut si aceasta cercetare
Inspectia a fost facuta de procurorii Constanta Robu si Marin Lita, aceeasi care au realizat si verificarea de fond pentru „raportul Tulus”, care a fost adoptat cu numeroase amendamente si nu a dus la demiterea acestuia.
DNA a acuzat ca inspectia si raportul au fost realizate cu neprofesionalism si intentia vadita de a demonstra deficiente in activitatea sectiei condusa de Doru Tulus.
Intr-o declaratie pentru HotNews.ro, Doru Tulus sust