La Caixa şi Millennium Bank, cele mai nou-intrate bănci din România, anunţă că-şi vor consolida poziţiile printr-o politică a paşilor mărunţi Luna octombrie a stat sub semnul
La Caixa şi Millennium Bank, cele mai nou-intrate bănci din România, anunţă că-şi vor consolida poziţiile printr-o politică a paşilor mărunţi
Luna octombrie a stat sub semnul lansărilor oficiale de bănci, noii competitori, veniţi de pe tărâmul conchistadorilor, punând la loc de frunte România în planurile lor de viitor.
Lupta pentru cucerirea pieţei autohtone, despre care unii spun că nu ar mai avea foarte mult de oferit noilor veniţi, a început cu racolarea salariaţilor competitorilor dornici de ceva mai bun, peste 500 de persoane.
Totuşi, spaniolii de la La Caixa şi portughezii de la Millenium Bank anunţă o politică a paşilor mici pe piaţa românească, punând accent pe consolidare în timp. Primii au în vedere pe viitor, chiar şi cumpărarea unei bănci mai mici care activează pe piaţă, pe când portughezii şi-au început deja dezvoltarea organică.
După o investiţie de tip greenfield de 40 de milioane de euro, Millennium Bank, subsidiara românească a grupului portughez Millennium bcp, şi-a făcut lansarea oficială, obiectivul anunţat fiind o cotă de piaţă de circa 2%, în 2011. Oficialii băncii anunţă că nu mizează pe preţuri, ci pe calitatea serviciilor şi rapiditate.
Practic, Millennium Bank a pornit la drum cu 39 de sucursale deschise în nouă mari oraşe ale ţării, cu 500 de angajaţi marea majoritate femei, cu o medie de vârstă de 29 de ani, după cum au anunţat oficialii băncii.
De altfel, imaginea creată vrea să transmită mesajul unei instituţii care te primeşte cald şi familial. La capitolul servicii, conducerea anunţă că atuul pe care mizează este calitatea. "Nu o să ne batem în preţuri cu nimeni, calitatea serviciilor este foarte importantă pentru