Primii arheologi care au ajuns in Egipt au avut de rezolvat problema hieroglifelor. Odata descifrat alfabetul, au inceput sa citeasca tot felul de inscriptii, de la note contabile la retete de bucatarie. Un singur text, aflat in sarcofagul unui rege, nu putea fi descifrat. Oamenii de stiinta nu intelegeau sensul literelor si cifrelor asezate aparent haotic. S-a crezut ca e vorba de o formula magica, de blestemul faraonului, mai ales sa semnele erau grupate cate 13. De aceea, cercetatorii au evitat-o. Abia acum cateva luni, un arheolog priceput si la carti a observat ca, fiind dispuse cate 13 semne in cruce, misteriosul mesaj era de fapt o dona de bridge, probabil cea prin care faraonul isi dobandise faima.
Specialistul nostru a citit fara mare efort dona de mai sus. Dar ce anume o facuse atat de importanta incat regele s-o ia cu el in regatul lui Osiris? Ce jucase faraonul si cum se descurcase? Arheologul a recurs la un grup de experti in bridge care au dedus ca singurul contract care sa merite atata ar fi fost 3 FA jucate de Sud. Un pariu indraznet dar nu imposibil.
Sa fi jucat in urma cu mii de ani regele 3FA si sa fi facut jocul? Era totusi prea putin. Atunci s-a observat ca, dintre toate cartile inscrise cu hieroglife pe papirus, una era placata cu foi de aur de 24 de carate si aceasta era tocmai Asul de caro! Pornind de la acest indiciu, dupa alte deductii de valoare, cercetatorii au stabilit ca faraonul jucase in Vest si detinuse acel As de aur.
Inamicii vor fi ajuns in 3FA iar regele trebuie sa fi atacat Valetul de cupa. Sud a lasat levata si el a continuat cu 10 de cupa, castigat cu Dama de declarant. Acesta va fi jucat acum caro spre masa, iar Dama de la Nord a fost luata cu Riga de caro din Est. Fireste ca acum Est a jucat cupa in Asul de la Sud. Dar el nu mai are nici o oprire pentru a se bucura de cupele majorate. In aceasta clipa a