Produsele alimentare din magazinele Londrei vor fi transformate, după expirare, în biocombustibil Cantităţi imense de sandvişuri, resturi din farfuriile clienţilor, precum şi o mulţime
Produsele alimentare din magazinele Londrei vor fi transformate, după expirare, în biocombustibil
Cantităţi imense de sandvişuri, resturi din farfuriile clienţilor, precum şi o mulţime de alimente expirate, retrase din magazinele londoneze, vor fi livrate de-acum încolo unei uzine ce va produce biogaz. Compania Terra Firma spune că metropola britanică poate alimenta singură o uzină de gaz metan obţinut din biomasă.
Ceea ce până acum constituia hrana cerşetorilor, care pândeau seara containerele cu alimente expirate retrase de pe rafturile magazinelor, va deveni în curând biomasa din care se va extrage gazul metan pentru buteliile londonezilor. Compania care va pune la punct sistemul vine de peste Ocean, unde a dezvoltat deja o întreagă industrie a biogazului.
Gunoaiele Katrinei
În Statele Unite, goana după materiale biodegradabile, care ar putea fi adunate în containere şi lăsate la putrezit pentru a produce gaz metan, ia forme spectaculoase. Pe lângă resturile alimentare, chiar şi lemnele ce provin din locuinţele zdrobite de uraganul Katrina vor fi mărunţite şi adăugate în containerele de biomasă.
Infinis, una dintre companiile ce produc biogaz în SUA, este deja racordată la reţeaua producătorilor americani de energie electrică. Ea are 80 de staţii de producere a biogazului şi tot atâtea minicentrale, cu ajutorul cărora livrează agent termic pentru locuinţe, umple butelii şi pulsează energie electrică în sistemul naţional.
Calcule economice încurajatoare
După modelul american, în jurul Londrei vor apărea multe containere de biogaz, unde vor fi puse "la produs" toate resturile alimentare. Alan Lovell, directorul executiv de la Infi