Micuţii de la Şcoala Generală nr. 31 au luat lecţii ieri de la bucătarul uneia dintre cele mai celebre şcoli din lume. Pascal Foucaud, bucătarul şef de la Ecole des Roches, a sosit la începutul acestei săptămâni la Braşov, în-tr-un schimb de experienţă cu copiii români. Totul a început printr-o cores-pondenţă purtată de elevii braşoveni cu cei francezi, legătură care a fost in-termediată de Foucaud. Oaspetele francez este un bun cunoscător şi iubitor al României. „Sunt mândru să port culorile tricolorului românesc”, a declarat Pascal Foucaud, în timp ce le preda elevilor o lecţie de gastronomie în limba franceză. Lecţia a fost ţinută la clasa a VI-a B, profesoara lor de franceză fiind conştientă că elevii pot învăţa mai bine franceza în timp ce gătesc, decât dacă notează câteva cuvinte pe tablă. Elevii au preparat o „mousse au chocolat” ca la ea acasă, sub îndrumarea maestrului bucătar francez. Pascal Foucaud le-a vorbit elevilor despre regiunea Normandia, din care provine, renumită pentru produsele sale alimentare.
La vară, elevii vor
găti în Franţa
La vară, elevii participanţi la proiect vor avea posibilitatea să-i viziteze pe partenerii lor de la Ecole des Roches, unde îşi vor putea exersa „pe viu” cunoştinţele de limba franceză.
Şcoala Roches este o şcoală franceză creată în 1899, la Est de Verneuil-sur-Avre (Eure), într-un campus de 60 de hectare, de către Edmond Demolins. Este prima şcoală franceză modernă inspirată din metodele active experimentate în şcolile englezeşti din d’Abbotsholme şi Bedales. A fost vreme îndelungată un standard al pedagogiei active, fiind sprijinită de precursorii educaţiei moderne Adolphe Ferriere şi Gustave Monod. Micuţii de la Şcoala Generală nr. 31 au luat lecţii ieri de la bucătarul uneia dintre cele mai celebre şcoli din lume. Pascal Foucaud, bucătarul şef de la Ecole des Roches, a sosit la începu