In prag de iarnă, sute de copii din toată ţara ingheaţă in şcoli sau nu mai pot merge la ore, pentru că au fost lăsaţi fără surse de incălzire.
Anotimpul rece a luat prin surprindere autorităţile din nou. Nici o noutate. Dar in acest an, indiferenţa unor funcţionari publici şi ineficienţa unor programe de reabilitare au făcut noi "victime": in prag de iarnă, sute de copii din toată ţara ingheaţă in şcoli sau nu mai pot merge la ore, pentru că au fost lăsaţi fără surse de incălzire.
In cele mai multe cazuri, problemele elevilor se nasc din faptul că lucrările de modernizare a unităţilor de invăţămănt, demarate in vară, au fost intărziate nejustificat. In această situaţie sunt şcolile din comunele vrăncene Vidra, Bordeasca şi Tătăranu, unde invaţă peste 700 de copii. In timpul lucrărilor de reabilitare demarate acum căteva luni, sobele au fost demolate, dar nici pănă in ziua de azi nu au fost puse centrale termice. La Vidra, situaţia este cauzată de intărzierile survenite in procesul de finanţare a proiectului, iar in celelalte două cazuri vina o poartă directorii de şcoală: aceştia au inchis pur şi simplu actele de achiziţie a centralei in magazie, iar celelalte cadre didactice nu au putut face verificarea şi punerea in funcţiune a instalaţiei termice. "Ca să ne incălzim facem exerciţiile de gimnastică de la ora de sport aici, in clasă, cănd avem matematica, muzica sau alte ore. Altfel nu ne putem dezmorţi", a spus Dragoş Dumitrache, un elev din clasa a IV-a din Tătăranu. Părinţii sunt hotărăţi să nu işi mai lase copiii la şcoală.
VACANŢĂ NEPREVĂZUTĂ. Autorităţile din judeţul Vaslui au dat dovadă de mai multă inţelepciune şi nu forţează elevii să inveţe in temperaturi extreme. Copiii din satul Drăgeşti au parte de o vacanţă neprevăzută, de o săptămănă, dispusă de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Şi asta pentru că, deşi