Anchetatorii au stabilit că prejudiciul creat statului a fost de peste un milion de euro, prin faudarea bugetului de stat. In ianuarie 2006, s-a dispus blocarea unor conturi ale senatorului George Copos, deblocate parţial la inceputul lunii aprilie, dar s-a menţinut sechestrul pe o sumă echivalentă cu prejudiciul produs statului.
FRAUDĂ. Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a dorit soluţionarea dosarului in care fostul vicepremier Gheorghe Copos este acuzat de evaziune fiscală, alături de Gilio Giuzepe Roza, după cum reiese din motivarea judecătorilor Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la decizia de restituire a dosarului Loteria pentru refacerea urmăririi penale. Judecătorii constată o activitate infracţională complexă legată de acest dosar, dar, in ciuda acestui fapt,"acuzarea se rezumă doar la infracţiunea de evaziune fiscală, ca infracţiune scop, lăsănd la o parte activităţile care au iniţiat mecanismul de fraudare a bugetului de stat".
MOTIVARE. âInstanţa de judecată a fost sesizată cu un clişeu singular din activitatea infracţională, selectat şi interpretat astfel incăt la momentul inceperii urmăririi penale, Direcţia Naţională Anticorupţie să-şi poată justifica arogarea competenţei in raport cu alte organe de urmărire penală", scriu judecătorii in motivare. Mai mult, in document se mai arată că âdupă prezentarea, in succesiune, a normelor de procedură penală ce delimitează competenţa DNA de competenţa celorlalte organe de urmărire penală, este lesne de sesizat preocuparea DNA de a-şi aroga cu orice preţ competenţa cauzală".
RESTITUIRE.ICCJ a decis, pe 22 octombrie, restituirea dosarului Loteria, in care este acuzat fostul vicepremier George Copos, la Parchetul de pe lăngă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru refacerea urmăririi penale, după ce au admis excepţia nulităţii urmăririi penale ridic