O treime din românii cu vârste de peste 18 ani urmăresc, în medie, mai mult de trei ore pe zi programele de televiziune, iar ştirile sunt programele lor preferate. Televiziunea este O treime din românii cu vârste de peste 18 ani urmăresc, în medie, mai mult de trei ore pe zi programele de televiziune, iar ştirile sunt programele lor preferate.
Televiziunea este "crocodilul" care mănâncă cel mai mult din timpul românilor: două ore şi patruzeci de minute pe zi. Cele mai urmărite programe tv sunt ştirile şi filmele artistice. Informaţiile politice sunt în topul consumului de ştiri tv.
Aproape 36% din români petrec, în medie, în faţa televizorului mai mult de trei ore pe zi. Aceşti maniaci au fost "descoperiţi" de studiul "Influenţa media asupra comportamentului electoral", realizat de CURS la comanda Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).
Rezultatele cercetării, efectuate pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 2.000 de persoane cu vârste de peste 18 ani, s-a concretizat într-un studiu voluminos care relevă, pe de o parte, consumul de media al românilor şi, pe de altă parte, influenţa acestora asupra comportamentului.
Politica bate faptul divers? Sondajul arată că românii nu consumă în mod uniform programele tv. Cele mai vizionate emisiuni sunt ştirile de televiziune. Aproape 68% din cei chestionaţi aleg în fiecare seară, în primul rând, jurnalele de ştiri. Şi ce anume îi interesează din aceste ştiri? Studiul spune clar: informaţiile şi ştirile politice în proporţie de 28%.
Opţiunile pentru ştirile politice creează un paradox. Potrivit sondajelor de audienţă, cele mai urmărite programe sunt Ştirile ProTV şi Observatorul (Antena 1). Acestea conţin cu preponderenţă "faptul divers" împachetat în ambalajul "senzaţionalului". În fapt, cele două jurnale plasează informaţiile politice în coada şt