In debutul vizitei sale la Braila, prilejuita de inminarea drapelului de lupta Batalionului 285 Artilerie "Vlaicu Voda", ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a avut o intilnire de circa 30 de minute cu prefectul Mihaela Marcu si primarul Constantin Cibu, in biroul acestuia din urma. Subiectul adus in discutie s-a axat pe oportunitatea transferului in proprietatea municipalitatii a unor terenuri care apartin unor unitati militare dezafectate. Edilul-sef a precizat, in acest context, ca, la nivelul municipiului, ar putea fi recuperate astfel circa 70 de hectare pe care s-ar putea construi obiective de interes comunitar, precum blocuri de locuinte si complexe comerciale. Cibu nu s-a limitat doar la vorbe, ci i-a prezentat ministrului si in format digital tridimensional citeva proiecte pe care le are pentru suprafetele respective.
"Am avut o discutie cu domnul ministru Melescanu pe marginea unei solicitari mai vechi a noastre de a obtine terenul unei cazarme parasite. Subliniez faptul ca in Braila armata detine peste 70 de hectare intravilan, iar ceea ce cerem noi pentru punerea in opera a unor proiecte deosebite reprezinta numai 10 hectare. Speram ca aceasta actiune demarata cu un an de zile sa se finalizeze in acest an, astfel incit Primaria sa intre in posesia terenului si imediat dupa aceea, CLM va decide care dintre proiectele pe care le avem intocmite va fi cel pus in practica".
Ministrul a fost condus apoi chiar la unitatea militara vizata, situata pe Calea Calarasi, la statuia Caporalului Musat. Dupa ce si-a facut o idee despre ce este vorba, Melescanu a declarat ca terenul ofera, intr-adevar, posibilitati deosebite pentru o zona rezidentiala moderna. "Sint adeptul unor astfel de transferuri de terenuri, dar chiar am discutat cu domnul primar despre acest lucru si despre un posibil protocol care sa fie incheiat intre Ministerul Apararii si