Noul album este rodul unui întreg an de activităţi intense de creaţie şi înregistrări, atât la Bucureşti, cât şi în Calgary (Canada) . "Babilon" este un album al călătoriilor prin Noul album este rodul unui întreg an de activităţi intense de creaţie şi înregistrări, atât la Bucureşti, cât şi în Calgary (Canada) .
"Babilon" este un album al călătoriilor prin timp, prin spaţiu, prin conştiinţe. Compoziţia care dă titlul albumului este o critică a confuziei, uşor de găsit în orice societate modernă, dar parcă a prostiei şi a lăcomiei mai cu seamă, în forma pe care a luat-o capitalismul din Europa estică.
De la imaginile fantastice din Sfinxul şi până la simplitatea dramei din Îngeri, îmbrăcată în situaţii şi nuanţe diferite, tema călătoriei şi a transformării este omniprezentă.
Grafica CD-ului a fost realizată de Alexandru Andrieş după câteva fotografii ale lui Dinu Lazăr, iar la înregistrările de studio au mai participat Alexandru Andrieş, pian şi pian electric, Mugurel Vrabete la bass şi Victor Panfilov.
Albumul "Babilon" este rodul unui întreg an de activităţi intense, care, pe lângă efortul de creaţie, au cuprins runde succesive de înregistrări, atât în Real Sound Studio din Bucureşti, cât şi în studioul Joli Fou Recordings din Calgary, Canada. Motivul? Cei doi componenţi ai grupului Poesis, Marius Baţu şi Eugen Baboi, locuiesc în prezent unul în România, celălalt în Canada.
30 de ani de la înfiinţare
Marius Baţu este în prezent unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi din genul acustic din ţară, el colaborând în ultima vreme cu o lungă listă de nume din muzica folk şi rock, dintre care Holograf, Phoenix, Pasărea Colibri sau Ducu Bertzi.
Eugen Baboi, celălalt component al grupului, s-a stabilit în Canada încă din 1996, la foarte puţin timp după lansarea albumului "Cântec şoptit", care avea să aducă o mare notor