Festivalul Studenţiada, desfăşurat în perioada 5-11 noiembrie, a reprezentat o ocazie de distracţie şi relaxare pentru studenţi, prin programele oferite (bungee jumping, stand-up comedy, tir,
Festivalul Studenţiada, desfăşurat în perioada 5-11 noiembrie, a reprezentat o ocazie de distracţie şi relaxare pentru studenţi, prin programele oferite (bungee jumping, stand-up comedy, tir, echitaţie). Acesta a fost însă şi un prilej pentru ca tinerii dornici să studieze în străinătate să afle ofertele ţărilor respective în materie de programe de educaţie.
Sâmbătă, de-a lungul Splaiului Independenţei, reprezentanţii mai multor ambasade şi-au expus oferta educaţională, îndemnându-i pe tinerii care s-au încumetat să înfrunte ploaia să afle câte ceva despre istoria, arta culinară şi tradiţiile ţărilor pe care le reprezentau. "Am fost atrasă de standul Chinei, mai ales pentru că mi-a plăcut prezentarea.
Cei care reprezentau această ţară erau îmbrăcaţi în costume tradiţionale şi ofereau studenţilor o mostră din cultura chineză, prin exerciţii de caligrafie sau de utilizare a beţişoarelor folosite pentru mâncat. Deşi m-a încântat idea de a face un an de practică în China, am înţeles că una dintre condiţiile înscrierii la concursul de burse este cunoaşterea limbii chineze", ne-a explicat Iulia, studentă la Litere în anul III.
Alte oferte tentante pentru studenţi au fost cele propuse de reprezentanţii Japoniei, Germaniei şi Siriei. Astfel am aflat că, pentru un an de perfecţionare sau de masterat în Japonia, studenţii trebuie doar să promoveze un examen prin care le sunt testate cunoştinţele de engleză.
Pentru un masterat sau un doctorat în Germania este nevoie tot de promovarea unui test de cunoştinţe de limba engleză, deşi este indicat să se cunoască la un anumit nivel şi limba germană. Bursierii beneficiază de o alocaţie lunară în valoare de 750 de