Incet, dar sigur, cartofii s-au strecurat in toate gospodăriile şi sunt de foarte multe ori la indemăna tuturor atunci cănd masa trebuie pregătită foarte uşor şi rapid.
Incet, dar sigur, cartofii s-au strecurat in toate gospodăriile şi sunt de foarte multe ori la indemăna tuturor atunci cănd masa trebuie pregătită foarte uşor şi rapid.
Acum mai bine de 500 de ani, atunci cănd primii cartofi au trecut oceanul şi au ajuns pe coastele Europei, nimeni nu işi imagina că ei vor stărni o adevărată "revoluţie", foarte multe dintre preparatele de astăzi avănd ca ingrediente principale cartofii. Pot fi serviţi copţi, prăjiţi sau fierţi, sub formă de supă, ciorbă, garnitură pentru fripturi, umplutură pentru plăcinte etc. Important este că ei vă vor asigura energia de care aveţi nevoie datorită conţinutului ridicat de fibre, vitamine şi minerale. Şi cum intotdeauna in cămară vei avea la indemănă cel puţin căţiva cartofi, ei pot fi mereu soluţia de rezervă. Iar dacă şi reţetele sunt simple şi rapid de preparat, nici nu mai trebuie să stai pe gănduri. Masa e aproape gata!
IDEI. "Cartofii cu praz şi rozmarin" pot fi o alegere "condimentată". Cartofii tăiaţi in felii foarte subţiri se prăjesc intr-o tigaie cu ulei şi unt impreună cu prazul tăiat rondele, adăugăndu-se o cană cu supă de pui, o cană cu vin sec, rozmarin, sare şi piper. Sunt gata atunci cănd s-au inmuiat şi a scăzut sosul. Pentru "chifteluţele de cartofi" se bat cu mixerul două ouă, cam 300 g de cartofi fierţi şi pasaţi, o jumătate de cană cu făină, o linguriţă şi jumătate de praf de copt şi sare. Se toarnă cu linguriţa din compoziţie intr-o tigaie cu ulei incins şi se prăjesc.
ALTERNATIVE. Dacă nu sunteţi adeptul cartofilor prăjiţi puteţi să incercaţi un "sufleu de cartofi". Se amestecă un kilogram de cartofi fierţi şi pasaţi impreună cu 150 g parmezan ra