Dupa sesiunea deschisa de training a Discovery Campus Masterschool (desfasurata intre 14-16 septembrie, la Timisoara), asociatia profesionala DocuMENTOR, partenerul national al evenimentului, adresa o scrisoare deschisa Comisiilor de Cultura din Parlament, Consiliului National al Audiovizualului si Televiziunii Romane.
Se solicita atunci „initierea unor dezbateri publice cu privire la necesitatea existentei de productii autohtone in grila de programe a Televiziunii Romane si definirea modului de cooperare dintre TVR si producatorii independenti”. Pana acum, nu s-a primit nici un raspuns oficial la aceasta scrisoare.
La putin timp dupa festivalul Astra Film Sibiu (22-28 octombrie), Asociatia DocuMENTOR (reprezentata de Adina Bradeanu, Thomas Ciulei, Florin Iepan, Cornel Mihalache si Alexandru Solomon) si Fundatia Astra Film (reprezentata de Dumitru Budrala si Csilla Kato) au trimis o noua scrisoare deschisa, de aceasta data Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) si Centrului National al Cinematografiei
(CNC). Textul este intitulat „Cine este domnul Denis Dinulescu si care este legatura Domniei sale cu filmul documentar?”.
Ministrul Adrian Iorgulescu a semnat, pe 23 octombrie, ordinul de constituire a comisiilor de selectie a proiectelor cinematografice pentru sesiunea de concurs din noiembrie-decembrie 2007.
Prin acest ordin, in comisia pentru film documentar si animatie este numit, pe langa doi specialisti ai celor doua genuri (regizorii Copel Moscu si Ioan Truica), si Denis Dinulescu, „scriitor cu multe volume de proza aparute, dar si cu multe piese de teatru” (cum este prezentat pe site-ul CNC-ului).
Semnatarii mesajului se intreaba, pe buna dreptate, „ce anume din biografia profesionala a domnului Denis Dinulescu (...) legitimeaza prezenta Domniei sale intr-o comisie pentru documentar-animatie