Preturile terenurilor din jurul Bucurestiului cunosc aprecieri puternice ca urmare a cresterii interesului dezvoltatorilor de ansambluri rezidentiale, astfel ca in unele cazuri putem vorbi de o dublare sau chiar o triplare a valorilor de tranzactionare in
O analiza realizata pe baza datelor colectate de ZF arata ca peste 8.000 de locuinte - vile si apartamente sunt in lucru in localitatile din jurul Bucurestiului, atat la nord - Otopeni sau Tunari -, cat si in alte regiuni, precum Bragadiru sau Jilava.
"Se poate discuta de marje de pret in functie de zona, dar este clar ca in momentul in care apare un proiect rezidential, pretul terenurilor din vecinatate se poate dubla sau chiar tripla", afirma Carmen David, directorul general al agentiei imobiliare Contempo.
De aceeasi parere este si Vlad Vlasceanu, managing director la Admedia Consultanta, organizatorul Targului Imobiliar National - tIMOn.
Influenta acestor dezvoltari este evidenta, chiar daca o parte dintre consultanti vad o apreciere mai putin spectaculoasa a preturilor, tinand cont de valorile ridicate de tranzactionare a terenurilor.
Astfel, intr-o prima faza preturile terenurilor cresc cu aproximativ 25-30% imediat dupa anuntarea unui nou proiect rezidential intr-o zona noua, apreciaza Cristina Rosca, managerul departamentului corporate & apartments al agentiei RealTime Imobiliar.
Cat de dispusi sunt bucurestenii sa se departeze de centrele de interes, in conditiile in care traficul este greoi in orice parte a orasului?
"In general, ansamblurile construite in vecinatatea Capitalei sunt situate la o distanta medie de 10-15 kilometri, in unele cazuri si 20 de kilometri. Desi aceasta distanta poate fi parcursa in 15 minute, din cauza lucrarilor de modernizare a infrastructurii se intalnesc adesea ambuteiaje la orele de varf", declara Camelia Marinescu, resear