Elevii de la "Iorga", din clasa a X-a B si de la gimnaziu, insista sa trezeasca la realitate brailenii organizind actiuni ecologice.
In cadrul proiectului "Impreuna pentru o Dunare curata" s-a derulat un miting de protest fata de poluarea mediului inconjurator, a padurilor si a Baltilor Brailei. "Dorim sa aducem un mesaj locuitorilor orasului nostru referitor la necesitatea protejarii mediului inconjurator. Putem astfel ocroti si pasarile din Insula Mica a Brailei si din Delta Dunarii. Se stie ca Delta Dunarii reprezinta un adevarat paradis, faima ei datorindu-se numarului mare de specii de pasari care isi intretaie aici drumurile de migratie. In 1990, Delta Dunarii a fost declarata Rezervatie Naturala a Biosferei, pentru ca un an mai tirziu sa fie inclusa pe lista Conventiei pentru Patrimoniul Natural Mondial. Am incercat sa aflam opinia trecatorilor cu privire la actiunea noastra. Unii s-au aratat destul de entuziasti, insa altii au tratat subiectul cu dezinteres total, mentionind ca “nu au timp de asa ceva”", a explicat elevul Alexandru Maxineanu. Elevii au mai spus ca ar fi cazul ca cetatenii orasului sa-si schimbe mentalitatea si sa dezvolte un comportament ecologic civilizat. Tinerii sint constienti ca mai au mult de lucrat pentru a schimba mentalitatea celor care "nu au timp de asa ceva", dar spera ca prin actiunile lor, oamenii vor intelege gravitatea indiferentei asupra fenomenului de poluare.
Actiunea Liceului "Iorga", sub sloganul "Impreuna pentru o Dunare curata si o Delta populata", se inscrie in seria celor realizate in cadrul proiectului "Impreuna pentru o Dunare curata", initiat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta Dunarii si "Academia Catavencu", la care participa 22 de scoli din judetele limitrofe Dunarii.
Elevii de la "Iorga", din clasa a X-a B si de la gimnaziu, insista sa trezeasca la realitate brailenii organizind ac