Ieri s-a deschis hala agroalimentara din Piata Mihai Viteazu, un spatiu ce se dorea a fi de lux pentru producatorii agricoli. Li s-au promis toate utilitatile, caldura si confort. Ieri, la orele amiezii, citiva vinzatori rasfirati printre tarabe isi frecau miinile de la frigul patrunzator, la fel de intepator ca si cel de afara.
„Putem sa facem ceva? Nu putem... Platim, n-avem ce face“, spune o batrinica ce vinde citeva pungi de boia in noua hala agroalimentara. La citiva pasi mai incolo, o tinara fardata, care numai a producator agricol nu aduce, povesteste ca plateste 14 milioane de lei vechi pentru o masa. „Incercam sa ne descurcam. Avind in vedere frigul de afara, este mai bine aici.
Asta daca o sa se dea caldura...Vedem, daca nu merge, ne lasam de comert“, povesteste vinzatoarea. „Am platit pentru doua mese aproape 700 de euro“, spune o alta femeie. Aceasta recunoaste ca nu este producator agricol, ci Persoana Fizica Autorizata.
Alternativa din Piata Abator
Radu Vlas, patronul firmei Ardealul Construct, care a primit in concesiune terenul din Mihai Viteazu de la Primarie, a declarat pentru monitorul ca hala agroalimentara va fi incalzita in zilele urmatoare. „Deocamdata inca se lucreaza la racordari, nu pot sa spun cu exactitate cind se va furniza caldura la capacitate maxima“, a specificat acesta.
Potrivit lui Vlas, 90% dintre mese au fost deja inchiriate. „Nu pot sa va spun cind se vor muta in hala, asta depinde de cei de la Primarie“, a completat omul de afaceri. Municipalitatea le-a mai lasat ragaz pietarilor pina miine sa isi stringa marfa si sa elibereze spatiul din fata halei. Unii dintre ei se vor muta inauntru, iar cei mai multi se vor reorienta spre alte piete.
Primaria a oferit o alternativa, amenajind un spatiu in