Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a amanat, marti, dezbaterea notei privind plangerile formulate de doua organizatii care au contestat procedura privind Comisia speciala de la Cotroceni.
CSM a luat aceasta decizie deoarece exista mai mute plangeri formulate cu acest obiect, motiv pentru care s-a decis ca toate contestatiile sa fie conexate, iar Grupul de lucru sa formuleze un punct de vedere unitar.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) urma sa discute, marti exceptia de neconstitutionalitate care a fost ridicata de Avocatul Poporului in legatura cu ordonanta de guvern prin care a fost modificata Legea raspunderii ministeriale. In urma acestei ordonante s-a dizolvat Comisia de la Cotroceni care aviza cercetarea penala a ministrilor, transmite NewsIn.
Contestatia semnata de Avocatul Poporului a fost depusa la Curtea Constitutionala in data de 23 octombrie.
Comisia de la Cotroceni care urma sa decida asupra avizului de cercetare penala a unor ministri din actualul Guvern si-a incetat activitatea in seara de 4 octombrie, odata cu publicarea in Monitorul Oficial, la cateva ore de la adoptare, a unei ordonantei prin care Guvernul, la propunerea ministrului justitiei, Tudor Chiuariu, a modificat Legea privind raspunderea ministeriala.
CSM a ales cei cinci judecatori care vor face parte din comisie, dar presedintele nu a semnat pana in acest moment decretul de numire a noilor membri.
Comisia are in lucru dosarele ministrilor justitiei si muncii, Tudor Chiuariu si Paul Pacuraru, si ale fostilor ministri Miron Mitrea, Adrian Nastase, Zsolt Nagy, Victor Babiuc si Codrut Seres si, de luni si dosarul ministrului agriculturii, Decebal Traian Remes.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a amanat, marti, dezbaterea notei privind plangerile formulate de doua organizatii care au co