» Plecat din tara in 1995, Sebastian Tirtirau s-a dedicat actiunilor umanitare in Africa si este singurul alb adoptat de un trib de bosimani.
» Alaturi de alti conationali stabiliti in strainatate, Tirtirau conduce o fundatie de combatere a saraciei si are sute de copii adoptati la distanta.
» Pe intreg continentul african mai sunt doar 50.000 de bosimani, impartiti in patru state.
In exclusivitate, "Romania Libera" va prezinta un fotoreportaj realizat in mijlocul Namibiei, una dintre cele mai atragatoare tari din Africa. De trei ori mai intinsa decat Romania, dar cu o populatie de numai doua milioane de locuitori, Namibia a ramas o tara salbatica, cu unele dintre cele mai mari parcuri naturale din lume.
La 17 ani dupa ce si-a capatat independenta, statul african este aproape neschimbat, loc in care oamenii vin pentru vanatoare sau safari. O tara in care saracia ucide mai des ca animalele salbatice care misuna la cativa pasi de localnici, iar boli banale in alte tari ale lumii se transforma in dusmanul numarul unu al namibienilor.
Printre acestia, supravietuiesc cu greu bosimanii, ajunsi acum la circa 50.000, numarati in patru state din continentul african. O mana de romani condusi de un tanar din Botosani incearca sa-i salveze pe ultimii bastinasi. Rezident in Canada, Sebastian Tirtirau a ajuns celebru in America pentru ca este singurul alb adoptat de un grup de bosimani din Namibia. Nascut in Moldova, Sebastian si-a vandut toate bunurile in 1995 si s-a decis sa-si caute un sens in viata tocmai in Africa de Sud. Romanul a inceput studiile de filozofie si istorie in Cape Town, fiind sustinut financiar de o familie din Johannesburg. De atunci si pana in prezent, Sebastian Tirtirau a organizat numeroase actiuni umanitare, iar in 2001 a infiintat Fundatia Piligrim pentru combaterea saraciei. Alaturi de el s-au implicat zeci de