Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii spune că aceste două companii deţin peste 70% din piaţa de telefonie mobilă. Pe piaţa de comunicaţii se constată un nivel scăzut al Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii spune că aceste două companii deţin peste 70% din piaţa de telefonie mobilă.
Pe piaţa de comunicaţii se constată un nivel scăzut al concurenţei, pe fondul existenţei unor indicii în sensul unei posibile poziţii de dominanţă colectivă a celor mai mari operatori de telefonie mobilă de pe acest segment din România. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Autoritatea în Comunicaţii.
Potrivit unei analize realizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRCTI) împreună cu consultantul său TASC Strategic Consulting pe piaţa românească de comunicaţii, pe lângă nivelul scăzut al concurenţei, se observă un nivel nesatisfăcător al inovaţiei, precum şi fluiditatea efectivă scăzută a pieţei. De asemenea, analiza mai relevă niveluri relativ ridicate ale preţurilor cu amănuntul, precum şi transparenţa redusă a preţurilor.
În ceea ce priveşte telefonia fixă, analiza a arătat, printre altele, că preţurile sunt relativ ridicate şi netransparente. "În cercetarea noastră, am mai observat niveluri scăzute de satisfacţie a consumatorilor, posibilităţi limitate în privinţa alegerii furnizorilor, precum şi un decalaj de acces la aceste servicii între mediul urban şi cel rural", a spus Dan Georgescu, preşedinte ANRCTI.
Instituţia va realiza un document privind strategia de reglementare a sectorului comunicaţiilor electronice din România ce va viza politica de interconectare prin extinderea obligaţiilor privind acest aspect, în vederea obţinerii unei transparenţe mai mari şi pentru a le oferi şanse egale tuturor operatorilor care controlează accesul la utilizatorii finali.
Autoritatea de Reglementare în domeniul comu