Alternaţi băuturile alcoolice cu apa şi cu mâncarea, faceţi săptămânal o pauză de două zile în care să nu consumaţi niciun fel de alcool Consumarea băuturilor alcoolice face
Alternaţi băuturile alcoolice cu apa şi cu mâncarea, faceţi săptămânal o pauză de două zile în care să nu consumaţi niciun fel de alcool
Consumarea băuturilor alcoolice face parte din cultura europeanului, este de părere dr. Jonathan Mitchell, medic hepatolog la Spitalul Derriford din Plymouth, citat de BBC News.
Şi pentru că nu putem renunţa la acest obicei, este bine să găsim un echilibru pentru a ne păstra sănătatea. Statisticile arată că, lunar, tot mai multe persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani ajung să se prezinte la medic deoarece suferă de afecţiuni ale ficatului.
Ceea ce face ca numărul bolnavilor să fie atât de mare este lipsa unor cunoştinţe legate de cât şi cum trebuie să consume alcoolul, precum şi de ideea preconcepută potrivit căreia băuturile alcoolice sunt inofensive. Chiar dacă un consum exagerat de alcool poate avea efecte grave asupra sănătăţii, nu trebuie să eliminăm total acest obicei din comportamentul zilnic.
Iată câteva ponturi pe care specialiştii ni le oferă astfel încât să consumăm alimentele şi băuturile preferate, fără consecinţe grave asupra sănătăţii.
1.Trebuie să ştiţi cât alcool consumaţi. Medicii recomandă ca, săptămânal, femeile să nu bea mai mult de 14 unităţi de alcool (cam patru pahare de vin), în timp ce bărbaţilor le sunt indicate 21 de unităţi (şase paharede vin). O sticlă de vin conţine 10-12 unităţi de alcool, iar o halbă cu bere conţine trei unităţi de alcool.
2.Alternaţi mâncarea cu băutura. Majoritatea europenilor respectă regula de a alterna mâncarea cu băutura. În acest fel, se reduce absorbţia alcoolului în sânge, iar starea de ameţeală din următoarea dimineaţă se reduce. @