Fluctuaţiile ridicate de personal se resimt în toate domeniile de activitate, printre acestea figurând producţia, sectorul de IT& C, curierat, dar şi relaţii publice. Migrarea de personal Fluctuaţiile ridicate de personal se resimt în toate domeniile de activitate, printre acestea figurând producţia, sectorul de IT& C, curierat, dar şi relaţii publice.
Migrarea de personal dintr-o companie în alta a devenit un fenomen constant al zilelor noastre. Fie că este vorba de sectorul IT, producţie sau relaţii publice, putem spune că numărul celor care vor lucra până la pensie într-o singură companie s-a împuţinat semnificativ.
Pe fondul creşterii investiţiilor străine din ţara noastră şi, implicit, a ofertelor tot mai variate, tinerii caută tot timpul noi oportunităţi, astfel că perioada medie pe care o petrec într-o companie, înainte să plece în altă parte, ajunge până la doi-trei ani. Specialiştii în resurse umane consideră că această migrare de personal dintr-o companie în alta se va menţine şi în următorii patru ani, când este de aşteptat să se resimtă un grad mai mare de stabilizare a forţei de muncă.
Tinerii, cei mai tentaţi de noile oferte
Cei mai dispuşi să-şi schimbe locul de muncă la intervale scurte de timp sunt tinerii. Bogdan Cârcu, preşedintele companiei de curierat Curiero, consideră că asistăm la reaşezări periodice ale pieţei muncii, angajaţii putându-se orienta mult mai uşor spre alte meserii, multe dintre ele chiar noi. "Un angajat îşi petrece în companie în medie doi-trei ani, în funcţie de vârsta angajatului, cei mai tineri fiind mai dispuşi să-şi schimbe locul de muncă mai des decât cei care au ajuns la maturitate", a declarat, pentru "Adevărul", Cârcu.
În aceste condiţii, dacă vorbim de atitudine şi modul de raportare la locul de muncă actual, putem spune că numărul celor care vor lucra la pensie într-o singu