Stirile false si stereotipurile de genul "romani criminali" se inmultesc in presa italiana, desi sunt dezmintite de politia din Peninsula.
Daca Polonia are de luptat cu stereotipul "instalatorului polonez", pe care la un moment dat l-a si utilizat intr-o campanie de promovare a imaginii tarii, Romania devine sinonima, cel putin pentru mass-media italiana, cu tara "romanilor criminali" sau chiar a "romanilor de rahat".
Stirile false din presa italiana se inmultesc in ultimele zile, sporind romanofobia care a pus stapanire pe Peninsula. Politia italiana a dezmintit informatiile potrivit carora un roman ar fi fost arestat la Venetia dupa ce in portbagajul masinii pe care o conducea a fost gasit cadavrul unei femei. De fapt, autoturismul implicat in incident este inmatriculat in Germania, iar soferul nu este cetatean roman, ci se pare ucrainean, au informat procurorii din Venezia. O alta stire dezmintita de autoritatile italiene sustinea ca un torinez de 80 de ani ar fi fost agresat luni in propria vila de catre un roman. Agresorul s-a dovedit a fi chiar un cetatean italian din Torino.
"Asa cum ma asteptam, este un fapt determinat probabil de starea emotionala ce mai domina inca populatia italiana dupa declaratiile iresponsabile, politicianiste, formulate de unii lideri de partide sau primari aflati in campanie pentru sefia unor formatiuni politice", a declarat, pentru Rompres, Gabriel Miron, vicepresedintele Asociatiei romanilor "Fratia" din Torino.
Stirile false si stereotipurile de genul "romani criminali" se inmultesc in presa italiana, desi sunt dezmintite de politia din Peninsula.
Daca Polonia are de luptat cu stereotipul "instalatorului polonez", pe care la un moment dat l-a si utilizat intr-o campanie de promovare a imaginii tarii, Romania devine sinonima, cel putin pentru mass-media italiana, cu tara "roma