Tribunalul Bucuresti a decis, joi, sa restituie la DIICOT dosarul in care au fost trimisi in judecata oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Marian Iancu, a declarat joi, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al instantei, magistratul Laura Andrei
DIICOT poate ataca cu recurs solutia Tribunalului Bucuresti. Instanta a amanat de doua ori pronuntarea pe cererea de restituire a acestui dosar.
La termenul de joi, 1 noiembrie, unul din avocatii lui Tender, Gheorgita Mateut, a cerut instantei restituirea cauzei la parchet si odata cu aceasta si anularea ordonantelor procurorilor prin care s-a pus sechestru pe o parte din bunurile clientului lui. Mateut a invocat mai multe exceptii care, in opinia sa, duc la nulitatea rechizitorului.
Aparatorul lui Tender a mai sustinut ca din rechizitoriul intocmit ar lipsi descrierea detaliata a faptelor retinute in sarcina clientului. Celalalt avocat al lui Tender, Gheorghe Diaconesu, a cerut instantei ca, dupa o eventuala decizie de restituire, procurorii sa fie obligati sa refaca inclusiv urmarirea penala in acest dosar.
Avocatul lui Marian Iancu, profesorul Ion Neagu, a fost de acord cu concluziile puse da Mateut cu privire la restituirea dosarului, iar in plus a solicitat ridicarea sechestrului si de pe bunurile clientului sau.
Anchetatorii au retinut in rechizitoriul cu care au trimis dosarul in instanta ca, in perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Iancu, Cicilia Dumitrescu si Marin Badea in calitate de asociati, administratori de fapt, respectiv de drept si directori sau angajati ai SC Tender SA Timisoara, SC VGB OIL SRL Bucuresti, SC VGB IMPEX SRL Bucuresti si SC Carom SA Onesti, s-au asociat pentru a desfasura o activitate infractionala in urma careia SC Carom SA Onesti ar fi fost prejudiciata cu 1.434 miliarde lei vechi.
Potrivit rechizitoriului, Tender este