Taranii care detin terenuri in comunele din apropierea Bucurestiului prefera sa le vanda deoarece veniturile pe care le obtin din agricultura sunt insignifinate fata de milioanele de euro pe care le primesc prin vanzarea proprietatilor, sustin analistii imobiliari ai companiei EuroMetropola, conform NewsIn.
In Corbeanca, Sabareni, Otopeni, Balotesti sau Buftea, localitati unde acum cativa ani localnicii cultivau grau, porumb si floarea soarelui, se inalta in prezent ansambluri rezidentiale de sute de milioane de euro.
Acestia mai spun ca nici promisiunile autoritatilor conform carora agricultura se va relansa cu sprijinul programelor finantate de Uniunea Europeana nu ii pot convinge pe vechii agricultori sa reziste in fata milioanelor de euro pe care marii developeri sunt gata sa ii investeasca in proprietatile din satele respective.
"Un exemplu in acest sens este un teren care s-a tranzactionat de curand prin intermediul companiei noastre: patru hectare de teren agricol amplasate in Corbeanca. Proprietarul a obtinut in urma tranzactiei 1,3 milioane euro pe un teren pe care inainte cultiva floarea-soarelui. O asemenea suma este foarte tentanta pentru cei care cunosc volumul de munca si rentabilitatea scazuta pe care le implica muncile agricole", a declarat coordonatorul departamentului de terenuri din cadrul companiei de consultanta imobiliara EuroMetropola, Cornel Farcuta.
Acesta mai spune ca localitatea Corbeanca este a doua comuna dupa Otopeni in care a fost aprobata constructia unui ansamblu rezidential cu blocuri de 3-4 niveluri.
"Este o tendinta foarte evidenta de urbanizare a localitatilor din jurul Bucurestiului. Initiatorii de proiecte imobiliare se grabesc sa investeasca in aceste zone pentru ca pretul este inca accesibil, un metru patrat de teren construibil in Corbeanca, langa padure, tranzaction