Informaţia postată de Cătălin Tolontan pe blogul său, potrivit căreia grupul german RTL ar fi oferit 400 milioane de euro pentru preluarea Antenei 1 şi a celorlate posturi din grup, mai
Informaţia postată de Cătălin Tolontan pe blogul său, potrivit căreia grupul german RTL ar fi oferit 400 milioane de euro pentru preluarea Antenei 1 şi a celorlate posturi din grup, mai puţin Antena 3, este spectaculoasă.
Ziaristul a fost "urecheat" discret de Camelia Voiculescu, preşedintele grupului Intact, într-un comunicat în care se face precizarea că "singurul în măsură să dea relaţii în legătură cu subiectele dezbătute este autorul blogului respectiv".
Informaţia confirmă hotărârea familiei Voiculescu de a vinde. Este o decizie pragmatică, ce ţine nu de vreun moft, ci de realităţile pieţei tv din România. Deşi este numărul 2 pe piaţa de televiziune autohtonă (după Pro TV), Antena 1 are nevoie de un partener internaţional şi puternic. În urma unei astfel de tranzacţii, accesul Antenei 1 la achiziţia de programe ar fi mai uşor şi mai ieftin.
De asemenea, multinaţionalele care investesc în publicitate ar fi mai sensibile şi binevoitoare la noul statut al Antenei 1, membră a unei "familii" cu prestigiu internaţional. Mai mult, trustul Intact ar fi consolidat cu un cash foarte important. Obiectivul urmărit, aşadar, este cât se poate de pragmatic: a venit timpul ca Antena 1 "să se mărite".
Postarea lui Tolontan anunţă, din păcate, că dialogul dintre cele două părţi s-a oprit. Nemţii au propus 400 milioane de euro, Voiculeştii au fost nemulţumiţi, doreau 700 milioane de euro. E puţin cât au oferit nemţii? E mult cât au cerut Voiculeştii? Până la urmă preţul este stabilit de întâlnirea dintre cerere şi ofertă.
Totuşi, Dan Voiculescu mai are o problemă: controlul ştirilor la Antene. În 2008 vor fi alegeri, iar departamentul de ştiri este un buldo