De ce e bun Traian Basescu? Pentru ca e clar, intr-o epoca de confuzie premeditata. L-ati vazut, miercuri seara, la Realitatea TV. Era de serviciu.
Facea turul televiziunilor in calitate de purtator de campanie, spargator de greva mediatica si magnet democratic. In acest timp, CNA emite aprobari: adeverim prin prezenta ca patronam boicotul organizat de mediile publice de informare si ca acordam numitului Basescu Traian dreptul de a se da cu capul de toate ecranele tarii, 24 din 24.
Speram ca va fi degeaba, traiasca votul de lista, algoritmul si sponsorii nostri de partid: semnat CNA, institutie de stat.
Stimati detractori, urmeaza un articol pro-Basescu. Fara retineri si fara comentarii pe tema Basescu. Nu e nevoie. Curind, la referendum si la alegerile din 2008 va urma un pas colectiv inainte care va va lasa intr-un ofsaid istoric. Lucrurile s-au clarificat cancerigen. Cangrena e vizbila, din orice unghi.
Faptele incrimineaza alianta politico-mediatica intretinuta de infirmitatea programata a sistemului politic romanesc: simulacrul electoral. Iata mecanismul: retelele de influenta proptesc partide, iar partidele aleg alegatorii care aleg partidele.
In baza actualului sistem de lista, alegerile stau in cap: nu dumneavoastra decideti cine merge in Parlament, ci partidele va folosesc pentru a bifa scheme si persoane deja aprobate. Va puteti lua elan de o mie de ori, o data la patru ani (alegerile anticipate fiind interzise).
Rezultatul va fi acelasi: o droaie de necunoscuti cu treburile lor pe la Bucuresti si un Parlament care se ocupa de el insusi. De aici, definitia restrinsa si romaneasca a libertatii: aveti voie sa aruncati zarul. Restul nu va priveste: zarul va cadea, mereu, pe aceeasi parte. Orice ati face, veti pune in scaun un Parlament, dupa ce scaunul a fost fixat, in ciment, cu spatele la