Nici unul dintre marile dosare de corupţie sau economice nu se mai află pe rolul instanţelor de judecată, ca urmare a deciziilor succesive de retrimitere a lor la procurori, pentru refacerea anchetei, în timp ce în altele, investigaţiile stagnează din cauza blocajului Comisiei de la Cotroceni.
Dosarul „Loteria“, în care George Copos, fost vicepremier PC în guvernul Tăriceanu între decembrie 2004 şi iunie 2006, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, a fost restituit pentru refacerea urmăririi penale, după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), din 22 octombrie 2007. ÎCCJ a admis excepţia invocată de avocaţii inculpaţilor, legată de necompetenţa materială a organelor de anchetă, susţinând că verificările ar fi trebuit făcute de DIICOT, şi nu de procurorii DNA. Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada iulie - decembrie 2004, George Copos şi Giuzepe Gilio Roza, acţionar de la Ana Electronic, împreună cu alţi doi acuzaţi, s-ar fi sustras de la plata către stat a unor impozite în valoare de peste un milion de euro. Urmărirea penală a început la 11 ianuarie 2006, iar pe 6 iunie 2006, Copos a fost trimis în judecată, fiind acuzat, alături de ceilalţi inculpaţi, pentru o evaziune fiscală de aproximativ 39,5 miliarde de lei vechi, în legătură cu o tranzacţie cu 38 de spaţii comerciale, vândute de Ana Electronic către Loteria Română. Infracţiunea ar fi fost comisă în cursul anului 2004, când Copos nu deţinea nici o funcţie publică. Pe 21 ianuarie 2006, Copos a renunţat la toate funcţiile deţinute în Partidul Conservator, iar pe 1 iunie 2006 a demisionat din guvern.
Năstase, patru case şi mătuşa Tamara
Dosarul „Zambaccian“, în care Adrian Năstase, premier şi preşedinte al PSD în perioada 2000-2004, este judecat pentru luare de mită, şantaj şi trafic de influenţă, a fost restituit pe 18 octombrie 2007 către DNA. ÎCC