DESCOPERIRE. Doctorul George Theodoru a gasit secretul sanatatii in samburi Secret. Putini stiu ca banalii si nesuferitii samburi, pe care ii aruncam cat colo cand dam de ei in mijlocul unui fruct, au calitati curative nebanuite
Razvan Mateescu
Medic de profesie, George Theodoru rontaie samburi de cand se stie. Nuci, alune, samburi de mar, de caise sau de piersici. Fiecare are ceva bun in el. A inceput sa experimenteze aceasta metoda inedita cu multi ani in urma si, la 80 de ani ai sai, are putere de munca, vigoare, scrie, picteaza, sculpteaza, conduce masina si e sanatos tun. Descoperirea sa poate sa nu para senzationala unora. Totusi, rezultatele obtinute ne indreptatesc sa recomandam acest leac, eficace simplu si ieftin. "Eu o numesc nucleoterapie. Samburele este nucleul fructului, forta lui. Fiind doctor in medicina e normal sa ma preocupe vindecarea oamenilor bolnavi si a copiilor", marturiseste George Theodoru. "M-am gandit ca acesti samburi au calitati deosebite si ca acestea trebuie valorificate. Am publicat 150 de articole pe tema asta, dar nu am facut tambalau si propaganda, nu m-am laudat incoace si-n colo. Samburii contin oligoelemente si macroelemente, grasimi si proteine utile sanatatii. Au fier, sodiu, potasiu, mangan, zinc, calciu, toate vitaminele posibile, variind de la sambure la sambure. In afara de acestea, intr-un sambure se mai gaseste elementul de baza al cromozomilor care asigura cresterea pe specie." In anul 1949, George Theodoru se afla la Busteni ca medic pediatru intr-o tabara de copii. El a inceput un experiment care oricum nu putea sa dauneze cuiva. I-a rugat pe copii sa nu arunce samburii fructelor de la desert. Astfel, in afara de mere si de caise, cei mici au mancat si samburii lor. Cand au plecat din tabara spre casele lor, toti copii aratau ma