Ultimii ani de existenta ai snookerului au adus o popularitate crescanda a unui sport care face parte din categoria biliardului si care este foarte popular in tarile vorbitoare de limba engleza. In Regatul Unit, Irlanda, Canada, Australia, India si Africa de Sud, acest sport aduce profituri importante si milioane de spectatori impatimiti. Doar fotbalul este mai popular in unele zone din Marea Britanie decat un sport al gentlemenilor precum Ronnie O’ Sullivan, John Higgins, Ken Doherty sau Graeme Dott.
Snooker-ul se joaca pe o masa mare (3569 mm x 1778 mm) acoperita cu un postav special de biliard, masa cu buzunare in fiecare din cele patru colturi si la mijlocul fiecarei lungimi. Se joaca folosind un tac, o bila alba, 15 bile rosii si 6 colorate: galbena (2 puncte), verde (3 puncte), maro (4 puncte), albastra (5 puncte), roz (6 puncte) si bila neagra (7 puncte). Bilele rosii valoreaza fiecare un punct, iar introducerea bilei albe se depuncteaza cu patru puncte. Un jucator castiga un joc avand cele mai multe puncte obtinute cu ajutorul bilei albe pentru a introduce in buzunare toate bilele rosii si colorate. Un meci consta intr-un anumit numar de jocuri.
Acum cativa ani de zile era greu de crezut ca jucatorii asiatici vor avea un cuvant de spus intr-un sport in care europenii domina ierarhiile. Unul dintre primii jucatori profesionisti care au reusit sa razbata in topul primilor 100 mondiali a fost marea senzatie a momentului, Ding Junhui. Acesta a inceput sa joace snooker inca de la varsta de noua ani, atunci cand a participat la Campionatul National al Chinei.
Acum, Ding este unul dintre cele mai apreciate tinere talente. A reusit sa castige pana acum trei turnee, iar cel mai mare break al carierei a fost cel maxim - 147 de puncte, impotriva lui Anthony Hamilton, la Saga Insurance Master, la 14 ianuarie 2007. Cea mai buna clasare a s