Mâine, la Sala Palatului din Capitală, cei doi artişti vor susţine concertul "Sound of America", începând cu ora 19.30 Una dintre cele mai bune artiste ale jazzului, caracterizată
Mâine, la Sala Palatului din Capitală, cei doi artişti vor susţine concertul "Sound of America", începând cu ora 19.30
Una dintre cele mai bune artiste ale jazzului, caracterizată printr-o tehnică vocală desăvârşită, Aura Urziceanu este cunoscută atât în ţară, cât şi peste hotare.
Artista s-a născut în anul 1946 şi a început să studieze vioara împreună cu tatăl ei, profesor la o şcoală de muzică din Capitală. La 16 ani, Aura a luat lecţii de interpretare cu profesoara Florica Oraşcu.
Anul 1969 îi aduce cântăreţei un premiu II la Festivalul Naţional de Muzică de la Mamaia. Imediat după acest moment, artista părăseşte România în favoarea Canadei şi a Statelor Unite ale Americii, unde împarte scena cu Duke Ellington şi Ella Fitzgerald.
În călătoria sa peste hotare, Aura îl cunoaşte pe Ron Rully, un baterist cu care se căsătoreşte. În anul 1971, reprezintă România la Festivalul Internaţional Knokke din Belgia. Împreună cu echipa României, Aura câştigă Cupa Europeană şi Cupa lumii în cadrul acestui concurs extrem de dificil. Un an mai târziu, artista participă la Festivalul de Jazz Newport din New York, unde presa şi criticii o primesc foarte bine.
Printre albumele lansate în România, la casa de discuri Electrecord, de numără "Aura", "Arie din suită", "Seară de jazz cu Aura" sau "Take Five".
Carieră de invidiat în blues
A.G. Weinberger (foto )nu mai are nevoie de nicio prezentare, el fiind promotorul bluesului american în România. Eforturile sale de a promova şi de a implementa bluesul pe piaţă îi conferă statutul de "punct de pornire" a acestei mişcări muzicale în România. După revoluţia din 1989, artistului i se oferă şansa de a porni în t