Biroul Informare-Recrutare (BIR) Braila a inceput campania de promovare a invatamintului militar liceal si academic, precum si a scolilor de maistri si subofiteri, pe filiera directa si indirecta. "Inca nu avem numarul de locuri scoase la concurs de institutiile militare de invatamint superior, dar sintem in masura sa oferim informatii despre specializarile oferite de acestea", a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, locotenent colonelul Valerica Buzatu, seful BIR Braila. Potrivit acestuia, ofiterii si subofiterii recrutori au initiat deja campanii de informare in scolile generale si liceele din municipiu si judet, in scopul atragerii spre cariera militara a tinerilor cu aptitudini in domeniu si cu note bune sau foarte bune.
Liceele militare de la Breaza, Alba Iulia si Cimpulung Moldovenesc vor scoate la concurs, pentru anul scolar 2008-2009, cite 100 de locuri, ca si in anii trecuti.
Academiile militare inca nu au facut public numarul de locuri, insa se prezinta cu oferta variata de specializari, acelasi lucru fiind valabil si pentru scolile militare de maistri si subofiteri.
Incepind din acest an, se reia o mai veche optiune, si anume posibilitatea de formare a ofiterilor pe filiera indirecta. Pentru aceasta varianta, pot opta baieti si fete cu virsta de maximum 30 de ani, absolventi de studii superioare cu diploma de licenta, proveniti atit din rindul soldatilor-gradatilor voluntari, cit si din personalul din afara Ministerului Apararii. Pentru specialitatile psihologie, medicina si juristi, virsta poate fi de pina la 40 de ani, dar numai pentru personalul ce provine din Ministerul Apararii.
Actualii gradati voluntari pot opta sa urmeze cursurile filierei indirecte, pentru a intra in rindul subofiterilor. Sint peste 1.000 de locuri alocate, la nivelul intregii tari, pentru aceasta categorie de scolarizare c