Proiectul noului parc zoo este întârziat de litigiul dintre Bucureşti şi Chiajna, pe un teren de 60 ha
Un leu are nevoie de un spaţiu de 1.500 mp şi un adăpost de 50 mp, iar unui urs îi trebuie minimum 800
În cel mult zece luni, Bucureştiul ar putea rămâne fără grădina zoologică. Dacă până pe 14 septembrie, când expiră termenul până la care aceasta trebuie adus la standarde europene, animalele nu vor avea condiţii de trai similare habitatului lor natural, grădina zoologică va fi desfiinţată iar animalele riscă să fie eutanasiate. Cu toate că Directiva Comisiei Europene privind grădinile zoologice şi acvariile a fost deja transpusă în legislaţia românească, punerea ei în practică pare imposibil de realizat. Proiectul unei noi grădini zoologice la este blocat de litigiul dintre Primăria Capitalei şi cea a comunei Chiajna. Cele două primării îşi dipută în justiţie 60 de hectare de teren aflate, când sunt inundaţii, „pe raza teritorială a Capitalei“, iar când e vorba de aspectul imobiliar, pe cea a comunei Chiajna.
Terenul se află în zona Giuleşti-Lacul Morii şi, printr-o hotărâre a consilierilor municipali din decembrie 2006, au fost trecute din domeniul public în cel privat al municipiului Bucureşti, în administrarea Grădinii Zoologice, în scopul realizării unui Parc Zoologic“. Terenul este inundabil, ceea ce permite reamenajarea, cu lacuri artificiale şi condiţii de trai asemnătoare habitatului natural al animalelor. Pe terenul care se suprapune proiectului municipalităţii atât prefectul judeţului Ilfov, Nicolae Jecu, cât şi primarul comunei Chiajna, Mircea Minea vor să facă un izlaz comunal.
Surse municipale susţin însă că cei doi vor să profite de termenul limită până la care municipalitatea e obligată să amenajeze un parc zoo european şi să forţeze mâna autorităţilor bucureştene pentru a le închiria terenul de 60 de hectare. „În nici un c