Vor fi luate în vizor: laptele praf, supa, ierburi şi condimente, fructele şi băuturile
Autorităţile europene şi cele americane din domeniul protecţiei consumatorilor vor să elaboreze un set internaţional de standarde privind siguranţa alimentară. Alimentele gata preparate şi cele pastreurizate se află pe lista de priorităţi.
Specialiştii speră ca prin impunerea unor măsurimmai drastice la alimente vor elimina riscul infestării consumatorilor cu diferite bacterii. Alimentele care prin procesare au o temperatură suficient de mare încât să distrugă diverşi microbi care ar putea fi prezenţi, nu vor face obiectul noilor standarde.
Se va verifica în schimb dacă sistemele care fac procesarea respectă toate condiţiile de practică igienică impuse. Vor fi luate în vizor produsele dezhidratate, ca laptele praf, supa, ierburi şi condimente, dar şi vegetalele neprocesate, fructele, băuturile uşoare şi berea.
Europenii au fost foarte riguroşi, cerând ca noilor standarde să li se supună şi produsele gata preparate pentru copii şi cei cu dietă medicală. Printre priorităţile autorităţilor se numără şi produsele din ouă, care au nevoie de reglementări speciale.
Lista mai vizează mâncarea pentru nou născuţi şi copii, un cod de igienă pentru fructe, legume şi produsele obţinute din acestea, alimentele semipreparate congelate, condimente şi plante aromatice, mâncarea la conservă, apa minerală, catering-ul şi produsele vândute pe stradă.(E.H.)
Vor fi luate în vizor: laptele praf, supa, ierburi şi condimente, fructele şi băuturile
Autorităţile europene şi cele americane din domeniul protecţiei consumatorilor vor să elaboreze un set internaţional de standarde privind siguranţa alimentară. Alimentele gata preparate şi cele pastreurizate se află pe lista de priorităţi.
Specialiştii speră ca prin impunerea unor măsurimmai drastice la alimente vor e