Curtea Constitutionala (CCR) se pronunta marti, 20 noiembrie in legatura cu exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului in cazul ordonantei de guvern prin care a fost modificata Legea raspunderii ministeriale si a fost dizolvata Comisia de la Cotroceni, transmite NewsIn.
Contestatia semnata de Avocatul Poporului pe tema ordonantei a fost depusa la Curtea Constitutionala in data de 23 octombrie.
Avocatul Poporului a invocat neconstitutionalitatea dispozitiilor articolelor 12 pana la 22 din Capitolul III - Procedura de urmarire penala si de judecare din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala republicata si a articolelor 23 si 24 din Capitolul IV - Dispozitii finale din aceeasi lege, precum si Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 95/2007 pentru modificarea Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala.
Articolele din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala contestate de Avocatul Poporului se refera la conditiile in care se poate incepe si efectua urmarirea penala a membrilor Guvernului, precum si modul de constituire a Comisiei speciale de la Cotroceni care avizeaza cererea de anchetare a ministrilor.
Comisia de la Cotroceni care urma sa decida asupra avizului de cercetare penala a unor ministri din actualul Guvern si-a incetat activitatea in seara de 4 octombrie.
Comisia are in lucru dosarele ministrilor justitiei si muncii, Tudor Chiuariu si Paul Pacuraru, si ale fostilor ministri Miron Mitrea, Adrian Nastase, Zsolt Nagy, Victor Babiuc si Codrut seres al fostului ministru al agriculturii, Decebal Traian Remes.
Curtea Constitutionala (CCR) se pronunta marti, 20 noiembrie in legatura cu exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului in cazul ordonantei de guvern prin care a fost modificata Legea raspunderii ministeria