Un canal al televiziunii publice italiene a difuzat abia acum un documentar despre aurolacii din Gara de Nord, produs în 2005 Mai multe publicaţii şi posturi de televiziune din Italia s-au
Un canal al televiziunii publice italiene a difuzat abia acum un documentar despre aurolacii din Gara de Nord, produs în 2005
Mai multe publicaţii şi posturi de televiziune din Italia s-au întrecut în a prezenta România într-o lumină nefavorabilă.
Filmul realizat de Antonio Martino, intitulat "Gara de Nord - Copii pe stradă", prezintă în culori sumbre soarta copiilor orfani sau abandonaţi, din România, după căderea regimului comunist.
Documentarul, realizat în 2005, a fost difuzat în acest sfârşit de săptămână, în cadrul emisiunii Inchiesta, de postul televiziunii publice italiene Rainews24.
După înlăturarea de la putere a regimului comunist, copiii fugiţi din orfelinate sau provenind din familii destrămate au sosit în Bucureşti, instalându-se în special în zona Gării de Nord. Aceştia încearcă să supravieţuiască cerşind, prostituându-se şi instalându-se în zonele de canalizare a oraşului, traversate de ţevile de apă caldă, sună prezentarea documentarului, postată pe site-ul televiziunii italiene.
Români despre români
Concomitent, canalul de televiziune Italia 1 al trustului Mediaset a difuzat un reportaj în care mai multor imigranţi români în Italia li se cere opinia cu privire la criza generată de delincvenţa românească din Peninsulă şi la modul în care ei înşişi s-au integrat în această ţară.
Intitulat "Români pentru români", filmul a fost prezentat în cadrul emisiunii satirice Le Iene (Hienele) şi se doreşte o reacţie a românilor cinstiţi faţă de delincvenţele comise de conaţionalii lor.
Imigranţii români intervievaţi în reportaj, printre care se numără un specialist în informatică, un lider sindical, o jurnalistă, un