Supa de usturoi
Ingrediente: 1,5 l apa, 3 catei de usturoi, 1 lingura ulei de masline, 2 galbenusuri, cateva frunze de salvie, sare.
Mod de preparare: * Se pune pe foc apa, impreuna cu uleiul de masline, usturoiul zdrobit, circa 6 frunze de salvie si putina sare si se lasa sa fiarba 30 de minute. * Se freaca galbenusurile intr-un castron de supa si se toarna peste ele zeama din oala, dupa ce s-au indepartat usturoiul si frunzele de salvie. Supa se serveste calda, cu paine prajita.
Placinta cu spanac
Ingrediente: 1 kg spanac, 100 g ciuperci, 6 felii sunca (jambon fiert), 4 oua, 100 g bacon, 25 cl smantana, 50 g unt, 1 pachet aluat de foitaj (congelat), sare, piper.
Mod de preparare: * Se spala bine spanacul, se fierbe, se scurge si se stoarce de zeama. Se prajeste baconul taiat bucatele in putin unt, pana ce se rumeneste, si se adauga spanacul si untul ramas. Se iau de pe foc, se incorporeaza smantana, se sareaza si se pipereaza. * 3 oua fierte tari se decojesc si se taie felii, iar sunca (jambonul) se taie cubulete. * Se unge cu unt o forma rotunda de tort si se aseaza in ea aluatul decongelat (se lasa o foaie pentru acoperit). Peste aluat se intinde jumatate din spanacul fiert, iar deasupra se presara cubuletele de sunca, ouale si ciupercile taiate felii si se acopera cu spanacul ramas. * Se intinde foaia de aluat pusa deoparte peste umplutura, se umezeste pe margini si se lipeste de aluatul de pe fundul formei. Se unge placinta cu galbenus si se coace circa 45 de minute, la foc potrivit.
Peste cu sos picant
Ingrediente: 4 felii groase de peste (cod, salau etc.), 1 ceapa, cimbru, marar, foaie de dafin, sare, piper, 4 felii de franzela (prajite), 4 cartofi fierti, aioli (crema de usturoi).
Mod de preparare: * Se fierbe pestele circa 15 minute impreuna cu ceapa taiata rondele si cu miroden