Aflată în top 5 instituţii bancare, BT a obţinut în primele nouă luni un profit net de 40,46 milioane de euro ABN AMRO Bank Olanda şi ABN AMRO Bank România au acordat Băncii
Aflată în top 5 instituţii bancare, BT a obţinut în primele nouă luni un profit net de 40,46 milioane de euro
ABN AMRO Bank Olanda şi ABN AMRO Bank România au acordat Băncii Transilvania un credit sindicalizat de 60 milioane de euro, fondurile urmând să fie utilizate pentru finanţarea instituţiei româneşti de credit.
Împrumutul acordat Băncii Transilvania se întinde pe o perioadă de doi ani, aranjorul principal iniţial fiind ABN AMRO Bank, iar aranjorii principali seniori - Banca Comercială Română, Bayerische Landesbank, Mashreqbank şi OTP Bank.
Consorţiul este format din bănci din nouă state din Europa Occidentală şi de Est, SUA şi Orientul Mijlociu.
"În primele nouă luni ale anului, Banca Transilvania a crescut foarte mult pe partea de creditare, atât în lei, cât şi în valuată. Banii vor fi folosiţi pentru creşterea organică şi creşterea portofoliului de credite", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania.
Dobânda este calculată în funcţie de EURIBOR, plus 0,65%. "Vrem să continuăm cu abordarea inovativă, lansarea de noi produse şi concentrarea pe segmentul IMM, dar şi pe segmentul medicilor, care are legătură cu mediul de afaceri. Anul viitor, ţintim un randament mai mare şi creşterea cotei de piaţă, prin active mai mari din IMM", a mai precizat Rekkers.
În acest context, Banca Transilvania vrea să acorde în următorii trei ani credite de un miliard euro diviziei pentru medici, a menţionat el.
Extindere la 500 de unităţi, în 2008
În prezent, în structura portofoliului de credite al băncii, populaţia are o pondere e 40%, iar companiile - în care intră şi cabinetele medicale - 60%. Banca are o cotă de piaţă de